Scoicaria Dalboka

In Bulgaria, destul de aproape de granita cu Romania ai ocazia sa mananci cele mai bune scoici, gatite in foarte multe feluri: scoici la cuptor, la tigaie, in sos de vin sau tocanita, grecesti sau italienesti – cu siguranta vei gasi varianta cea mai apetisanta pentru tine. Se plateste in Leva, moneda bulgareasca – poti schimba lei in leva la un oficiu de schimb valutar aflat chiar in vama bulgareasca (imediat dupa trecerea granitei).
Scoicaria Dalboka
Scoicaria Dalboka (dalboka.com), este de fapt o “ferma de scoici”, specializata pe cultivarea si productia de midii ecologice din Marea Neagra. Ferma este amenajata intr-una din cele mai curate regiuni din zona– golful Kaliakra (rezervatie naturala). Firma Dalboka a construit o ferma pentru scoici pe suprafata marii in 2003 – 2006, printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana. Carnea cruda a scoicilor cultivate contine: apa: 78%-86%, proteine: 7.9%-14.6%, grasimi 0.14% – 3.2%, saruri minerale 0.89%-2.2%. Carnea de scoici este un aliment cu o valoare nutritiva foarte ridicata.

Cum ajung la Scoicaria Dalboka?

Constanta – Vama Veche – Bulgaria – Vaklino – Shabla (mergeti spre Kavarna) – Scoicaria Dalboka (inainte de intrarea in orasul Kavarna – faceti stanga spre Balgarevo, apoi dreapta acolo unde veti vedea un indicator spre scoicarie).

Pana aici se ajunge cu masina. De la drumul principal pana la scoicarie veti merge pe un drum mai stramt si in panta ce poate fi mai dificil atunci cand ploua.

Obiective turistice din zona:

  • Stancile de la Tyulenovo
  • Lacul Durankulak (rezervatie naturala)
  • Golful Bolata
  • Cap Kaliakra (rezervatie naturala)
  • Satul Krapetz
  • Poze de la Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka

    Scoicaria Dalboka
    Scoicaria Dalboka